Spis løvetann!
Løvetann er "ugress" som smaker godt. Blomsterknoppene kan stekes og spises, og bladene kan brukes i salater og annen mat.
Av Nysgjerrigper-redaksjonen
Løvetann er ugress, mat, medisin, og en god forplante. Løvetann er en en næringsrik plante. De unge friste bladene kan brukes i salater og kokes i suppe og stuing. Blomsterknoppene kan stekes, man kan lage vin av blomstene og røttene kan kokes og spises som rotfrukt.
På bildet over ser du en plakat av løvetann som er fra serien "Korsmos ugrasplansjer". Plakaten ble tegnet av botaniker Emil Korsmo på 1930-tallet. Den viser rot, blomst, knopp og frø på løvetann, et av de vanligste "ugressene".
Alle plakatene i serien fins på Naturhistorisk museum i Oslo og på nett: www.nhm.uio.no. Plakaten er gjengitt med tillatelse fra NIBIO.
Meldinger ved utskriftstidspunkt 22. november 2024, kl. 00.28 CET