Da forsker Per-Anders Hansen fant en død edderkopp i en skuff, fikk han en idé. Kunne edderkoppen hjelpe ham med å lage bedre solceller?
Kommer du tett nok på insektene, åpner det seg en vakker og forunderlig verden. Se fantastiske elektronmikroskop-bilder av insekter!
Husker du sommerens myggstikk? Eller er du blant heldiggrisene som ikke får så mange stikk?
Elevene ved Luhr skole skal finne ut hvilke humler som summer i nærmiljøet.
I teksten om unge humleforskere, kan man lese om hvordan humlevinger fungerer. For å forstå dette helt konkret skal elevene lage sine egne små vinger, feste dem på hendene og prøve å bevege armene som humlens vinger.
De summer i øret ditt, kryper mellom tærne dine når du sitter på stranda, stikker om natta og svever sultent rundt syltetøyglasset. Men plutselig en dag er de sporløst forsvunnet. Hvor blir det egentlig av insektene når vinteren kommer?
Henrik, Ida, Alma og Sander fra 4. klasse på Bekkelaget skole i Oslo fikk låne Rannveig Margrete Jacobsen i en time. Hun forsker på insekter og jobber på Norsk institutt for Naturforskning (NINA). Her er litt av det de spurte om:
Tenk deg en ståltråd som er like tynn som tråden i et edderkoppspinn. Hvilken av trådene er sterkest, tror du – ståltråden eller edderkopptråden?
Har du noen gang irritert deg over planter som dør uten at du vet hvorfor? Det har 3. og 4. trinn ved Den Norske Skole Gran Canaria, og nå ville de komme til bunns i dette mysteriet. Er det insekter som dreper planten? Eller kanskje det er måten vi snakker til dem på?
Bzzzzzzzzzzz … klask! Blir myggen redd for folk som slår etter den?
Meldinger ved utskriftstidspunkt 22. desember 2024, kl. 07.08 CET