Mattegrublerier

Tall er så mye mer enn regnestykker i matematikken. Du kan ha mye gøy med tall. I tallkroken gir vi deg matematiske utfordringer.

Jente med mattestykker på tavle

Mattegrublerier

Prøv deg på små grublerier og mattenøtter. Last ned oppgavene som er publisert i Nysgjerrigper-magsinet.  

Prøv deg på Marius og Mias matematiske utfordringer

Har du lyst til å prøve deg på noen regnestykker sammen med Marius og Mia? I så fall kan du laste ned oppgavene nedenfor. Fasit finner du på siste side!

Artikler om tall på nysgjerrigper.no

Du kan lese spennende og morsomme artikler om tall på nysgjerrigper.no. Kanskje du er nysgjerrig på pyramidenes hemmelighet, eller vil lære om spiralformer i naturen?

Les mer om språk og tall på nysgjerrigper.no!

Undringsrom med tall

I undringsrommet viser Nysgjerrigper deg hvordan du kan bruke målebånd, fyrstikker, knapper, klinkekuler, terninger og mye mer, for å leke med tall.

Boller og brøk

Har du tenkt på at du bruker matematikk når du baker boller? Det gjør du. Bare tenk på alt som skal måles opp og beregnes, før du kan nyte de ferske nystekte bollene.

Tuva Bjørkvold har laget en bok som heter Boller og brøk. I boken finner du mange morsomme oppskrifter på hvordan du kan leke med tall mens du lager mat.

Samtidig som du lærer hvordan du lager pinnebrød og pannekaker lærer du å beregne omkrets og areal, disponere penger til innkjøp og sammenlikne priser.

Les mer om Boller og brøk.

Andre steder med tall og moro

Matematikk.org

Matemania.no