Spesialpris til Kyrkjebø oppvekstsenter

Dersom et prosjekt ikke hevder seg helt i toppen, men utmerker seg på en spesiell måte, kan juryen tildele prosjektet Årets Nysgjerrigpers spesialpris. I år gikk spesialprisen til Kyrkjebø Oppvekstsenter.

Skolen er med i Årets Nysgjerrigper for femte gang siden 1996, og alle gangene har de kommet til finalen. I 2002 kom de helt opp på 3. plass. I år stikker de av med spesialprisen og er dermed blitt 5 000,- kroner rikere. Nysgjerrigper gratulerer!

Juryens begrunnelse for tildelingen av spesialprisen:

"Dere har levert et utrolig flott og imponerende prosjekt! Prosjektet er svært omfattende og grundig, og dere har funnet ut mye interessant og lærerikt om lokalsamfunnet deres. Juryen synes også det er fint hvordan dere i etterkant av prosjektet lager skuespill om det dere har funnet ut, og får til avisoppslag."

Juryen tilføyer at elevene gang på gang har tatt tak i problemstillinger som er interessante for lokalsamfunnet, men at historieforskning er krevende og vanskelig. Derfor er det spesielt imponerende at de klarer å gjennomføre gode systematiske og forskningsprosjekter - og ikke leverer rene temaarbeider.

Juryen berømmer videre elvene for deres pågangsmot, innsats og nysgjerrighet. Skolen har satt fokus på mange spennende historiske problemstillinger i bygda - og virkelig satt forskning på timeplanen ved Kyrkjebø oppvekstsenter.

Her kan du lese prosjektsammendraget!