Lenker

Nysgjerrigper har mange gode venner som også er opptatt av at barn og unge skal få et godt tilbud på internett. Lenkene vi har samlet på denne siden inneholder masse nyttig informasjon og morsomme aktiviteter for deg som er ekstra nysgjerrig.

Det arktiske systemet
Om forskning og miljøovervåkning i Arktis, og hvordan utviklingen i Arktis henger sammen utviklingen i andre deler av verden. Lær mer om vårt nærmeste polområde ved hjelp av filmer og aktiviteter!

Astronomi.no
Nyheter om stjerner, sorte hull, stjerners fødsel og død, planeter, måner, asteroider og mye annet!

Astronomiåret 2009
2009 var Det internasjonale astronomiåret, det ble bestemt av FN. Da markerte hele verden at det var 400 år siden Galileo Galilei oppdaget at Jorden var en av mange planeter og ikke sentrum av universet.

Bioteknologiskolen
Her finner du ti filmer om bioteknologi. De viser ulike innfallsvinkler til tema og gir innsikt i industri basert på bioteknologi. Filmene er lagd for litt eldre ungdommer, men kan være fine å bruke som en utgangspunkt for læreren.

Energiutfordringen
Energiutfordringen er et digitalt læringsverktøy fra Enova som er tilpasset 5.-7. trinn. Gjennom et ferdig laget undervisningsprogram vil elevene få grunnleggende kunnskap om energi, energibruk og dagens utfordringer i klimaspørsmål. Undervisningen er laget med fokus på refleksjon, kritisk tenkning og løsninger for fremtiden. 

FIRST LEGO League
FIRST LEGO League er en teknologiturnering for barn og unge i alderen 10-16 år. Kreativitet, samarbeid, design, stå-på vilje, teamånd, entusiasme, markeringsvilje, lek og læring er sentrale elementer i FLL.

Forskerfabrikken
Forskerfabrikken ønsker å gi barn mulighet til å fordype seg i vitenskap og forskning i ung alder i eget nærmiljø. Ved å tilby forskerkurs, arrangere ekskursjoner og utvikle arrangementer, lar Forskerfabrikken barn oppleve forskning gjennom varierte aktiviteter.

forskning.no
På forskning.no kan du blant annet finne spennende nyheter, bakgrunnsstoff og faktainformasjon om de fleste temaer som berøres av forskning.

Forskningsdagene
Nasjonal årlig forskningsfestival som foregår hver høst i uke 38-39. Mange av arrangementene er for barn og unge. 

Forskningskampanjen 
En nasjonal forskningsdugnad for hele skole-Norge. Elevene får være forskningsassistenter for ekte forskere og bidrar med hver sin lille bit i det som til sammen blir noe stort. Åpent for barne-, ungdoms- og videregående skole.

Fysikknett.no
Hensikten er at www.fysikknett.no skal kunne gi alle noe å undres over, og bidra til at viktig kunnskap blir gjort tilgjengelig for deg.

Geo365
En portal for deg som er interessert i geologi og som vil vite mer. Her finner du både nyheter, fagartikler, tips til bøker, tidsskrifter og relevante lenker og mange aktiviteter.

Gruble.net
Nettstedet er en arena for læring og spill som kan brukes i en rekke fag i grunnopplæringen. Her kombineres kunnskap med lek og læring på en morsom måte som treffer barn og unge i alle aldre.

Himmelkalenderen
Nettsted for begivenheter på stjernehimmelen. Når er neste måneformørkelse? Hva er den klare stjernen jeg ser tidlig på morgenen? Nyheter og fakta om astronomi finner du her, og en norsk astronom står bak.

Lære med skogen
Nettsted rettet mot lærere, hvor norsk skogbruk står samlet om et tverrfaglig pedagogisk hjelpemiddel på skolens premisser.

Matematikk.org
Lyst til å gjøre matematikk spennende og morsomt? Her får du gode tips og utfordringer.

nano.teknologiradet.no
Dette er Teknologirådets populær-vitenskapelige side om nanoteknologi. Her kan du lese om nanoteknologiens muligheter, men også de utfordringer som teknologien kan bringe med seg.

Narom
NAROM er et nasjonalt senter/skolelaboratorium innenfor romrelatert opplæring. NAROM gjennomfører årlig en rekke undervisnings-aktiviteter, seminarer og konferanser innen romteknologi, romfysikk, atmosfære og miljø.

Naturfag.no
Nettsted for lærere som underviser i naturfag. Her finner du blant annet undervisningsopplegg, forsøk, aktiviteter, tips om kurs og konferanser og informasjon om sikkerheten ved laboratoriearbeid.

Nettverk for miljølære
Nettverket for miljølære er et samarbeid mellom skoler, miljøvernforvaltningen, forskningsinstitusjoner og frivillige organisasjoner. Skolen kan hente ut informasjon, og også selv levere egen informasjon som kan komme fellesskapet til nytte. Samarbeider med Forskningsrådet om Forskningskampanjen.

Newton
TV-program på NRK og eget nettsted som formidler spennende og aktuell forskning til unge mennesker.

Norsk Romsenter
Morsomme og lærerike sider for barn om verdensrommet, med spill og konkurranser.

Skolenettet.no
Skolenettet er en internettportal som retter seg mot elever med masse nyttig stoff.

Ung.no
Dette er et oppslagsverk for deg som er ung, her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

UngeAbel
En matematikk-konkurranse for elevgrupper/klasser på 9. trinn i Norge. Vinnerne får delta i en nordisk finale.

Utdanning.no
Utdanning.no er en portal som samler nettressurser om utdanning i Norge. Her finner du blant annet lenker og stoff spesielt for deg som går på skolen.

Viten.no
Viten.no henvender seg først og fremst til elever i ungdomsskolen og videregående, men du kan også finne morsomme animasjoner og interaktive oppgaver som egner seg for deg som går på mellomtrinnet i barneskolen. Men skal du bruke programmer i klassen må du be læreren din registrere seg som lærer først.

Tips oss gjerne om andre gode lenker som har med forskning å gjøre. Send e-post til Nysgjerrigper.