Forskningsdagene

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival der forskerne viser fram forskningen sin. Forskningsdagene blir arrangert i slutten av september, hver høst. Og Nysgjerrigper er med!

Fodag160/NYSGJERRIGPER/0204(Ikke bruk uten etter avtale med Nysgjerrigper)

Under Forskningsdagene foregår det spennende aktiviteter for barn og unge rundt om i landet. Følg med på nysgjerrigper.no for oppdatert informasjon om hva som skjer der du bor!

Forskningsdagene 2011: 23. september til 2. oktober

I år er temaet for Forskningsdagene kjemi. Kjemi handler om hvordan alle stoffer oppfører seg og hvordan de reagerer med hverandre. Det er kjemi i nesten alt: Hver gang du lager mat skjer det kjemiske reaksjoner. Når du spiser maten setter kroppen i gang kjemiske prosesser. Vi trenger kjemi for å resirkulere avfallet vårt og for å produsere nye materialer. Du har kanskje også hørt om "god og dårlig kjemi" mellom mennesker? Kort sagt, kjemi er overalt!

Under Forskningsdagene vil Nysgjerrigper og Norges forskningsråd være tilstede på mange forskningstorg og arrangementer over hele landet. Besøker du oss kan du få vite mer om hvordan mat består av mange kjemiske byggesteiner, og hva som egentlig skjer i kroppen når vi spiser. Besøk Forskningsdagene sine nettsider for å se hva som skjer i nærheten av deg.

Sjekk skolematen!

Forskningskampanjen handler i år om skolemat. Elever over hele landet kan bidra med ny kunnskap om hva skolematen deres faktisk består av. Les mer om Forskningskampanjen 2011 her.  

Nysgjerrigper på Forskningsdagene

Les om Nysgjerrigpers aktiviteter under tidligere Forskningsdager:

Bildegalleri

Se bilder fra Forskningstorget i Oslo: