Biler med ansikt?

Vi mennesker er fryktelig flinke til å kjenne igjen ansikter. Vi kan huske mange tusen forskjellige fjes, og dra kjensel på ansikter vi har sett bare én eneste gang før. Det er fordi hjernen har spesialutstyr til å ta seg av oppgaven.

Elektrisk bil, elbil, Think

Inne i tenkeboksen sitter det nemlig et eget senter hvor hjernecellene bare jobber med å kjenne igjen ansikter. Men amerikanske forskere har funnet ut noe merkverdig. Det ser ut til at mennesker med bildilla også kan bruke ansiktssenteret til å kjenne igjen kjøretøy.

Forskerne gjorde et eksperiment hvor de viste fram fotografier av biler og ansikter til både bilelskere og vanlige folk. Samtidig brukte de spesielle maskiner til å måle hvilke deler av hjernen som jobbet. Dermed kunne forskerne se at alle forsøkspersonene brukte ansiktssenteret til å kjenne igjen fjes. Men da de viste fram bilene, så det ut til å være en tydelig forskjell. De vanlige menneskene brukte flere deler av hodet til å kjenne igjen ulike småbiter av bilene. De med bildilla brukte ansiktssenteret