Nysgjerrigpers lærerkonferanse 2018

Her kan du laste ned presentasjoner fra Nysgjerrigper-konferansen 2. november 2018.

Jente i gul regnjakke ser på mark nettsak (Medium caseimage)
31. aug 2018 05:00

Nok en Nysgjerrigper-konferanse er over. Takk til alle engasjerte deltakere, foredragsholdere og ressurslærere for en fantastisk dag! Her kan du se programmet og laste ned presentasjoner fra kurs og foredrag.

Last ned presentasjoner fra Nysgjerrigper-konferansen 2. november 2018

Konferansen startet med diktet "Nysgjerrigheit" av Frode Grytten. Diktet kan du lese her

Marte Blikstad-Balas: Fagfornyelse + Nysgjerrigper = sant? Hvorfor er det så viktig å bruke tid på forskning i skolen? (pdf). 

Gro Wollebæk: Derfor sverger jeg til Nysgjerrigpermetoden (pdf). 

Kathrine Frey Frøslie: Hvor mange båter har en appelsin? Last ned "Skrell og tell" fra bloggen Statistrikk. 

Kurs og presentasjoner 

Innføringskurs i Nysgjerrigpermetoden ved Annette Iversen Aarflot: Få en grundig gjennomgang av Nysgjerrigpermetoden trinn for trinn. Under kurset blir metoden utdypet med praktiske eksempler fra klasserommet. barneskole. Last ned presentasjon (pdf).   

Eksperimentkurs ved Frode Skjold: Kurs i enkle og praktiske forsøk som setter fart på utforskertrangen.   

Problemstilling og hypoteser ved Birthe Hodnekvam: Få tips som kan hjelpe deg med å få den gode starten på et Nysgjerrigper-prosjekt. Last ned presentasjon (pdf). 

Hvordan kan Nysgjerrigper skape et skrivebehov hos elevene? ved Tuva Bjørkvold. Få tips til hvordan forsking med elever kan skape en arena der elevene føler de trenger å skrive og lese.  Last ned presentasjon (pdf). 

Nysgjerrigpermetoden på småskoletrinnet ved Vibecke Moldestad: Lær mer om hvordan du kan jobbe utforskende med de yngste elevene.   

Nysgjerrigper, lesing og skriving på mellomtrinnet ved Cathrine Austbø Eide. Hvordan kan vi bruke Nysgjerrigper på mellomtrinnet? Vi ser spesielt på lesing og skriving.  Last ned presentasjon (pdf).

Tverrfaglig undervisning med Nysgjerrigpermetoden ved Gro Wollebæk. Hvordan kan Nysgjerrigpermetoden brukes på tvers av fag?  

Konferansen er avsluttet, men du kan se hele programmet her. 

Foredragsholdere 

Marte Blikstad-Balas: Marte Blikstad-Balas er førsteamanuensis på Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved UiO. Hun er opptatt av temaer som lesing og skriving, literacy, digitale medier og klasseromsforskning. Marte har også vært jurymedlem i Nysgjerrigper-konkurransen. Vi har fått flere tips om at Marte er en knakende god foredragsholder, så dette gleder vi oss til!

Gro Wollebæk
Gro Wollebæk har mange jern i ilden. Hun er lærer ved Bøleråsen skole, ressurslærer for Nysgjerrigper, lærebokforfatter og ildsjelen bak Facebookgruppa Undervisningsopplegg, som har over 55 000 medlemmer. For tiden sitter hun i læreplangruppa som utarbeider kompetansemålene i naturfag. Her forteller Gro hvorfor hun sverger til Nysgjerrigpermetoden.

Kathrine Frey Frøslie - Statistrikk: Denne strikkende statistikeren fra Rikshospitalet står bak bloggen Statistrikk, som hun selv beskriver som "en populærvitenskapelig strikkeblogg som kombinerer det smarte med det vakre, og som gjør sitt beste for å inspirere og underholde med strikket statistikk og forskning". Kathrine formidler temaer som fødselsstatistikk, vaksinedekning og appelsinbåter med både humor og harde fakta.  

(Foto: Kaleen Enke/Offset.com) 

Om Nysgjerrigpers lærerkonferanse 

Nysgjerrigpers lærerkonferanse passer for grunnskolelærere, lærerstudenter og lærerutdannere som vil lære mer om Nysgjerrigpermetoden og hvordan man kan bruke utforskende arbeidsmetoder i barneskolen. Nysgjerrigper-konferansen er gratis.   

Følg oss på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt for å få oppdateringer om arrangementer fra Nysgjerrigper.