Kom på Nysgjerrigpers lærerkonferanse 2018

Velkommen til gratis lærerkonferanse 2. november!

Jente i gul regnjakke ser på mark nettsak (Medium caseimage)
31. aug 2018 06:00

Nysgjerrigpers lærerkonferanse passer for grunnskolelærere, lærerstudenter og lærerutdannere som vil lære mer om Nysgjerrigpermetoden og hvordan man kan bruke utforskende arbeidsmetoder i barneskolen. 

Nysgjerrigper-konferansen er gratis og avholdes 2. november fra kl. 9 til 15 på Lysaker rett utenfor Oslo. Vi byr på tapas, kaffe og kaker. 

Meld deg på her.

På konferansen kan du høre på spennende foredragsholdere fra skole- og forskningsfeltet og velge mellom ulike kurs. 

Følg oss på Facebook eller abonner på nyhetsbrevet vårt for å få oppdateringer om konferansen og andre arrangementer fra Nysgjerrigper.

Kurs

Innføringskurs i Nysgjerrigpermetoden: Få en grundig gjennomgang av Nysgjerrigpermetoden trinn for trinn. Under kurset blir metoden utdypet med praktiske eksempler fra klasserommet. barneskole.  

Eksperimentkurs: Kurs i enkle og praktiske forsøk som setter fart på utforskertrangen.  

Nysgjerrigpermetoden på småskoletrinnet: Lær mer om hvordan du kan jobbe utforskende med de yngste elevene.

Problemstilling og hypoteser: Få tips som kan hjelpe deg med å få den gode starten på et Nysgjerrigper-prosjekt. 

Hvordan kan Nysgjerrigper skape et skriverbehov hos elevene? Få tips til hvordan forsking med elever kan skape en arena der elevene føler de trenger å skrive og lese. 

Nysgjerrigper, lesing og skriving på mellomtrinnet Hvordan kan vi bruke Nysgjerrigper på mellomtrinnet? Vi ser spesielt på lesing og skriving.

Tverrfaglig undervisning med Nysgjerrigpermetoden Hvordan kan Nysgjerrigpermetoden brukes på tvers av fag?

Foredragsholdere 

Marte Blikstad-Balas: Marte Blikstad-Balas er førsteamanuensis på Institutt for lærerutdanning og skoleforskning ved UiO. Hun er opptatt av temaer som lesing og skriving, literacy, digitale medier og klasseromsforskning. Marte har også vært jurymedlem i Nysgjerrigper-konkurransen. Vi har fått flere tips om at Marte er en knakende god foredragsholder, så dette gleder vi oss til!

Gro Wollebæk
Gro Wollebæk har mange jern i ilden. Hun er lærer ved Bøleråsen skole, ressurslærer for Nysgjerrigper, lærebokforfatter og ildsjelen bak Facebookgruppa Undervisningsopplegg, som har over 55 000 medlemmer. For tiden sitter hun i læreplangruppa som utarbeider kompetansemålene i naturfag. Her forteller Gro hvorfor hun sverger til Nysgjerrigpermetoden.

Kathrine Frey Frøslie - Statistrikk: Denne strikkende statistikeren fra Rikshospitalet står bak bloggen Statistrikk, som hun selv beskriver som "en populærvitenskapelig strikkeblogg som kombinerer det smarte med det vakre, og som gjør sitt beste for å inspirere og underholde med strikket statistikk og forskning". Kathrine formidler temaer som fødselsstatistikk, vaksinedekning og appelsinbåter med både humor og harde fakta.