Stable-bøker-på-egg-rekord?

6. klasse på Nordskag oppvekstsenter klarte å stable 72 bøker på fire egg, før eggene knuste. Er det rekord?

27. mar 2017 05:00

Hvor mange bøker kan du stable på fire egg, med bruskorker under og over egget? 6. klasse på Nordskag oppvekstsenter klarte 72 bøker før eggene måtte gi etter. Nå lurer de på: Noen bedre? 

Forskerfabrikken.no har en fin oppskrift på hvordan du går fram. Finn fram åtte bruskorker og fjern strimmelen på korkene. Sett fire egg i hver sin kork i en firkant på bordet. La alle eggene stå samme vei. Legg de fire siste korkene oppå eggene. Nå kan du begynne å stable bøker. Det er lurt å ta plastfolie rundt den første boka så den ikke blir ødelagt av eggesøl.

Er det ny stablerekord? 

6. klassingene har søkt på nettet, men ikke funnet noen som har klart å stable flere bøker. Tar du utfordringen? Prøv selv og se hvor mange bøker du klarer. Send en e-post til nys@forskningsradet.no med bilde og hvor mange bøker du har klart å stable. Vi deler stablerekordene her på nysgjerrigper.no og på Facebook-siden vår fram til påske.

asparges

6. klasse på Nordskag oppvekstsenter lurer på om noen kan stable flere bøker enn dem. Her har de nettopp begynt å stable. Under ser du et bilde av at de er godt i gang. Foto: Nordskag oppvekstsenter.  

asparges

Et høyt boktårn, men fortsatt uknuste egg. Hvordan går det an? Eggeskallet er lagd av et veldig sterkt materiale. Dessuten har buen på eggeskallet en såkalt smart form. Formen er blant annet kopiert når man har bygd broer. Foto: Nordskag oppvekstsenter