2500 nysgjerrige barn konkurrerer

1.-7. klassinger fra hele landet kjemper om pallplassering og opptil 30 000 kroner i Nysgjerrigper-konkurransen. De regionale juryene skal nå plukke ut sine favoritter og sende til en landsfinale.

22. mar 2017 19:20

I år er elevene nysgjerrige på isbjørngrenser, flaskeflipping, sure folk på bussen, promp, mobilbruk, ulvedebatten, lukten av brent hår, hemmelige bekker og mye, mye mer. Se alle prosjektene som er levert inn på nysgjerrigpermetoden.no.

I år er 172 prosjekter fra 70 skoler med i konkurransen. Til sammen 2438 elever har forsket og levert inn en rapport til Forskningsrådet.

Konkurranse som gir viktig erfaring

- Vi arrangerer Nysgjerrigper-konkurransen fordi vi synes det er viktig at barn får erfaring med vitenskap, utforskning og kildekritikk. Med denne konkurransen får vi også se hva barn er opptatt av og har lyst til å gjøre noe med, sier Kate Furøy, prosjektleder for Nysgjerrigper i Forskningsrådet. 

Finalister avsløres etter påske 

Alle rapportene skal nå leses og vurderes av juryer i nord, sør, øst og vest. De fire juryene ledes av vitensentre rundt om i landet og de bestemmer hvilke prosjekter som kommer til den nasjonale finalen.

Hvilke prosjekter som kommer til den nasjonale finalen avslører vi rett etter påskeferien: tirsdag 18. april. I begynnelsen av mai vil vi kåre to gullvinnere og fire sølvvinnere i konkurransen.  

Følg med på nysgjerrigpermetoden.no, på nysgjerrigper.no eller følg oss på Facebook.

I fjor overrasket vi de to klassene som vant gull med prisutdeling på skolen. 

Prisudeling på Haukås skole

Fra prisutdelingen for 5 . trinn på Haukås skole som vant gull i temaklassen i Årets Nysgjerrigper 2016. De ble overrasket med prisutdeling av programlederen i Newton, Stian.  

Prisudeling på Tokke skole

4. klasse på Tokke skule vant den andre gullmedaljen i 2016, og ble også overrasket med prisutdeling på skolen i 2016. Hvem blir gullvinnere i år? Foto: Nysgjerrigper