Deltakere fra Region nord

Disse deltar i Årets Nysgjerrigper 2016 fra Region nord. Nedenfor finner du en liste over skoler og prosjekter, fordelt på fylker.

30. mar 2016 05:00

TROMS

Workinnmarka skole med prosjektet "Smelter saftkonsentratet før vannet i en frossen saftblanding?"

NORDLAND

Jennestad Montessoriskole med prosjektet "Hva er giftig mat?"

Liland skole med prosjektene "Hvorfor har kaniner lange ører?" og "Hvorfor råtner mat?"

Meløy oppvekstsenter, Neverdal skole, Glomfjord skole og Enga skole med prosjektet "Påvirkes blodsukkeret av hva vi spiser og gjør?"

Øresvik skole med prosjektet "Hvordan vet vi om vi må kaste maten når den går ut på dato?"
Rødøy skole med prosjektet "Hvorfor går vaffelkakerøra fra flytende til fast form når man steiker den?"

Tverlandet skole med prosjektet "Hvorfor er det ingen som plukker blokkebær?"

SØR-TRØNDELAG

Lønset og Midtbygda skole med prosjektet "Kjenner vi forskjell på fersk og ikke så fersk skolemelk?"

Opphaug skole med prosjektet "Hvorfor er potetgull usunt, når det er laget av sunne poteter?"

Rosmælen skole med prosjektet "Hvordan reagerer kroppen på sukker?"

Singsaker skole med prosjektene "Hvorfor kaster vi så mye mat?", "Hvorfor har mat ulik konsistens?" og "Hvorfor finnes det giftstoffer i mat?"