Visste du at ...?

Her er fem fakta du kan fortelle videre til en venn.

27. apr 2016 05:00

Fisk kan bli sjøsyke

sjøsyke fisker med grønne fjes

Når du blir sjøsyk er det fordi hjernen din utsettes for bevegelser den ikke er vant til. Og du er kanskje ikke vant til å være i vann hele tiden, så det er ikke så rart. Men det er jo rart å tenke på at en fisk ikke alltid trives som fisken i vannet den heller. Hvis det er veldig urolig sjø, kan den også bli dårlig og kaste opp. 

Elefanter kan ikke hoppe 

elefant på trampoline

Elefanten kan dessverre ikke gjøre froskehopp. Trøsten får være at det finnes faktisk også en frosk som har god greie på hopping, men som ikke skjønner et kvekk av det å lande!

Blunkemusklene er kroppens raskeste 

øye og øyelokk

 Vi kan blunke fem ganger i sekundet. Men egentlig bør vi ikke være så kry over det, vi har ingenting mot vannflaggermusen som har så raske strupemuskler at den kan skrike 160 ganger i sekundet!En konsert med den burde være over på et blunk, eller hva?

Det ble dyrket poteter om bord i romfergen Columbia i 1995 

dansende poteter med romhjelm

Potetdyrkingen var et eksperiment for å se om man kunne dyrke mat på lange romreiser. Fem små poteter ble resultatet. Norske planter har også vært på romferd. Les om det dyrkingsforsøket her. 

Dalmatinere er født med hvit pels. Prikkene kommer i løpet av de første ukene

dalmatiner med en prikk

Vet du også hvorfor det finnes så mange forskjellige hunder, og hvorfor de varierer så mye i størrelse? Finn ut hvorfor de største hundene kan veie over hundre ganger så mye som de minste.  

Alle illustrasjoner: Melkeveien designkontor 

Relaterte artikler

  1. Visste du at? (19.12.2017)
  2. Visste du at ...? (06.01.2017)
  3. Fem fakta (01.07.2016)
  4. Visste du at? (19.02.2016)
  5. Visste du at ...? (11.03.2015)
  6. Visste du at...? (10.11.2014)
  7. Flere relaterte artikler