Hva spiser vi til middag og har det endret seg de siste 50 årene?

18. apr 2016 08:00

Færre hjemmeværende mødre, dårligere tid og endrede reisevaner har påvirket middagsvanene, har 4A på St. Sunniva funnet ut.

Et forskningsprosjekt av 4A ved St. Sunniva skole, finalist i Årets Nysgjerrigper 2016.

Elevene registrerte hva folk spiste til middag, intervjuet og gjennomførte spørreundersøkelser blant besteforeldre og andre eldre mennesker.

Les rapporten om middagsvaner her (pdf). 

middags- og aktivitetsskjema

Elevene registrerte middag og fritidsaktiviteter i samme skjema. Foto: 4A ved St. Sunniva skole. 

tegning av pizza og poteter

Spiser vi mer ferdigmat nå enn før?, lurer elevene på. Ill.: 4A ved St. Sunniva skole.  

Sist endret: 18.04.2016

facebook twitter email print
  1. KULTUR OG HISTORIE
  2. KROPP OG HELSE
  3. SPRÅK OG TALL
  4. VERDENSROMMET
  5. HAV OG VANN
  6. DYR OG NATUR
  7. TEKNOLOGI
  8. MILJØ OG KLIMA
  9. Alle

 

E-post: nys@forskningsradet.no, Tel: 22 03 75 56/70 00

Nysgjerrigper, Norges forskningsråd, Postboks 564, 1327 Lysaker 

twitter facebook

RSS strøm
Hva er RSS?