Hvorfor kaster vi så mye mat?

Mange får nok et stikk av dårlig samvittighet når spisbar mat går i søppelkassa, og resultatene sjetteklassingene kommer fram til kan tyde på at at det er gode grunner til det: vi kaster mat fordi vi har råd til det, vi handler for mye og vi tar for mye hensyn til datostemplinga. Elevene kan også fastslå at det vi kaster aller mest av er rester fra fat og skål. Rådet deres er enkelt: Spis opp maten din!

Et forskningsprosjekt av 6A ved Mjølkeråen skole. Sølv i Årets Nysgjerrigper 2016.

Etter å ha valgt problemstilling legger 6. klassingene en forskningsplan som blant annet innebærer å intervjue forskere, matkjeder og politikere, registrere matavfall og lage en spørreundersøkelse. I rapporten kan du se hvordan det gikk! 

Les hele rapporten om matkasting her (pdf).

tegninger av bananskall, eple, matavfallsbeholder

Hvor mye mat kaster du? Ill.: 6A ved Mjølkeråen skole.