Batterijakten

I fjor samlet landets 4. klassinger inn nesten 66 tonn brukte batterier. I år håper Miljøagentene at batterijegere skal klare å samle inn enda mer!

16. jan 2015 06:00
Batterier (Ingressbilde) I Batterijakten skal elever samle inn batterier og sende til gjenvinning. Foto: Colourbox

Batterijakten er en konkurranse for 4. klassinger som arrangeres av Miljøagentene. I år har de også fått med seg Andreas Wahl som vil komme med forskjellige tips og triks i løpet av konkurransen. 

Slik foregår jakten

Batterijakten er for alle 4. klassinger og foregår fra 5. til 25. mars. I Batterijakten skal elevene samle inn så mange brukte batterier som mulig, og sørge for at de gjenvinnes i stedet for at de havner i søpla, eller enda verre – i naturen. De 12 000 første som melder seg på før 1.februar mottar innsamlingsposer i økologisk bomull til hver elev, tape til å tape polene på batteriene og en plakat til klasserommet for å holde orden på hvor mye dere har samlet inn.

Alle som deltar får diplom og de beste batterijegerne vinner ett nettbrett per elev i den deltakende klassen. I tillegg premieres andre morsomme påfunn rundt omkring i landet – som kreativitet og engasjement – med en overraskelse.  Med konkurransen vil Miljøagentene gi elever en mulighet til å lære mer om gjenvinning og hvordan vi kan ta vare på jordens ressurser.

Hvem er Miljøagentene?

Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon. De vil skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos barn på deres egne premisser. Miljøagentene arbeider for å gi barn troen på seg selv og framtiden, og på at det nytter å gjøre noe.

Påmelding og mer informasjon på batterijakten.no.

Visste du at?

  • Hvert år bruker vi 1750 tonn med batterier i Norge
  • 1000 tonn med batterier kastes i søpla hvert år
  • Alkaliske batterier er den vanligste typen batterier. Dette er engangsbatterier som kan gjenvinnes
  • Betonghus, biler, broer og båter er eksempler på ting som kan lages av gamle batterier.
  • Alkaliske batterier inneholder ofte sink. Sink hentes ut i gruver. En dag vil det bli tomt i gruvene, og da er det viktig at vi gjenvinner sinken vi allerede har