Nysgjerrigperkonferansen i 2014

I høst arrangerer vi konferanse for alle lærere som vil vite mer om Nysgjerrigpermetoden og hvordan elever kan lære mer ved å forske selv.

01. okt 2014 05:00

I over 20 år har vi invitert elever og lærere fra hele landet til å delta i forskningskonkurransen Årets Nysgjerrigper. Vi har sett hvordan undring og nysgjerrighet bidrar til læring langt utover det man kan lese i skolebøkene. Dette vil vi dele med flere og inviterer derfor lærere i barneskolen til vår egen konferanse. Konferansen finner sted fredag 14. november i Forskningsrådets lokaler på Lysaker rett utenfor Oslo.

Nysgjerrigper-forskning, fremtidens kompetansebehov og praktiske kurs

Hvor viktig vil det å forstå forskning og vitenskapelig tenkemåte være i fremtidens samfunn? Og hvordan skal man lære dette i grunnskolen? Hva lærer elever når de forsker og hvilke egenskaper får de bruk for når de vil finne svar på egne problemstillinger med egne undersøkelser? Hvordan bruke Nysgjerrigpermetoden som utforskende undervisningsmetode i alle fag?

På Nysgjerrigperkonferansen vil vi både inspirere lærere til å jobbe mer med vitenskapelig metode i barneskolen, og gi konkrete, praktiske tips til hvordan det kan gjøres ved bruk av Nysgjerrigpermetoden.

Barn som undrer og titter opp

Å undre seg, stille spørsmål og være nysgjerrig er viktig for å lære. Med Nysgjerrigpermetoden får elever innblikk i vitenskapelig tenkemåte og metode. Arbeidsmetoden kan brukes i alle fag. Foto: Shutterstock. 

Program og påmelding

Tid: Fredag 14. november
Sted: Drammensveien 288, Lysaker

Meld dere på her. Påmeldingsfristen er 7. november.

Last ned hele programmet (pdf).

Konferansen er gratis og alle måltidene er inkludert.