Nysgjerrigperkonferansen i 2014

01. okt 2014 06:00

I høst arrangerer vi konferanse for alle lærere som vil vite mer om Nysgjerrigpermetoden og hvordan elever kan lære mer ved å forske selv.

I over 20 år har vi invitert elever og lærere fra hele landet til å delta i forskningskonkurransen Årets Nysgjerrigper. Vi har sett hvordan undring og nysgjerrighet bidrar til læring langt utover det man kan lese i skolebøkene. Dette vil vi dele med flere og inviterer derfor lærere i barneskolen til vår egen konferanse. Konferansen finner sted fredag 14. november i Forskningsrådets lokaler på Lysaker rett utenfor Oslo.

Nysgjerrigper-forskning, fremtidens kompetansebehov og praktiske kurs

Hvor viktig vil det å forstå forskning og vitenskapelig tenkemåte være i fremtidens samfunn? Og hvordan skal man lære dette i grunnskolen? Hva lærer elever når de forsker og hvilke egenskaper får de bruk for når de vil finne svar på egne problemstillinger med egne undersøkelser? Hvordan bruke Nysgjerrigpermetoden som utforskende undervisningsmetode i alle fag?

På Nysgjerrigperkonferansen vil vi både inspirere lærere til å jobbe mer med vitenskapelig metode i barneskolen, og gi konkrete, praktiske tips til hvordan det kan gjøres ved bruk av Nysgjerrigpermetoden.

Barn som undrer og titter opp

Å undre seg, stille spørsmål og være nysgjerrig er viktig for å lære. Med Nysgjerrigpermetoden får elever innblikk i vitenskapelig tenkemåte og metode. Arbeidsmetoden kan brukes i alle fag. Foto: Shutterstock. 

Program og påmelding

Tid: Fredag 14. november
Sted: Drammensveien 288, Lysaker

Meld dere på her. Påmeldingsfristen er 7. november.

Last ned hele programmet (pdf).

Konferansen er gratis og alle måltidene er inkludert.

 

Sist endret: 01.10.2014

facebook twitter email print
  1. KULTUR OG HISTORIE
  2. KROPP OG HELSE
  3. SPRÅK OG TALL
  4. VERDENSROMMET
  5. HAV OG VANN
  6. DYR OG NATUR
  7. TEKNOLOGI
  8. MILJØ OG KLIMA
  9. Alle

 

E-post: nys@forskningsradet.no, Tel: 22 03 75 56/70 00

Nysgjerrigper, Norges forskningsråd, Postboks 564, 1327 Lysaker 

twitter facebook

RSS strøm
Hva er RSS?