Oppfinnerne inntar Oslo

Se opp for oppfinnelser denne helgen! Verdens største skaperfestival kommer til Oslo.

pancakebot PancakeBot er en legomaskin som kan lage pannekaker. Se denne og masse annet på Maker Faire Oslo. Foto: Sjur T. Fredriksen, Maker Faire Oslo

Maker Faire er verdens største festival for kreativitet, ideer og skaperglede. I år arrangeres festivalen 100 steder i verden, og denne helgen på Norsk Teknisk Museum. Det blir herlig liv og røre når skapere i alle aldre viser fram det de har laget og deler det de kan! 

En skaper (maker) kan være alt fra en teknologientusiast til en kunstner, forsker eller hobbysnekker. Derfor blir det veldig mye forskjellig å se og oppleve på Maker Faire Oslo. Festivalen byr på både utstilling, foredrag, kurs, verksted, show og aktiviteter du selv og resten av familien kan delta i.

Maker Faire Oslo

Maker Faire Oslo arrangeres på Norsk Teknisk Museum i Oslo 18.–19. januar 2014 kl. 11.00–18.00. Maker Faire er et verdensomspennende festivalprosjekt der teknologi, kunst og vitenskap møtes.

Festivalen i Oslo er Skandinavias største Maker Faire og arrangeres av Universitetet i Oslo og Norsk Teknisk Museum.

Gøy for hele familien

På messen kan du møte en familie som har med seg et datastyrt spøkelse og en virtuell verden du kan gå inn i. En annen skaper stiller ut hjemmelagde tricopter, quadcopter og hexacopter.

Maker Faire Oslo er også stedet for å møte både sumoroboter og en R2-D2-astromech-droid fra Star Wars. Har du lyst, kan du dessuten lage roboter selv. Undervannsroboter, for eksempel. Vil du skape enda mer, slår du deg løs på et av de mange verkstedene. Foretrekker du automatverksted, loddeverksted eller animasjonsverksted? Eller er dette kanskje helgen for å lage ditt første dataprogram?

Pannekaker og flammesopper

Andre ting du kan oppleve på Maker Faire Oslo er en legomaskin som lager pannekaker, flammesopper, elektrisk motorsykkel og ikke minst, Norges største kjedereaksjon av tau, baller, rør, ballonger og alt mulig rart!

Les mer om Maker Faire Oslo her.