Nysgjerrignøtta 4-13

Vi har igjen kåret nye vinnere i tegne- og spørsmålskonkurransen Nysgjerrignøtta. Finn ut hvem som vant og se alle tegningene av utvandringen til Amerika på 18- og 1900-tallet.

05. feb 2014 06:00
Tegning av mann med koffert og cowboyhatt (Ingressbilde) Ine fra Hovin skole har tegnet denne utvandreren med cowboyhatt og koffert.

I hvert Nysgjerrigperblad finner du tegne- og spørsmålskonkurransen Nysgjerrignøtta. Sist gang handlet tegnekonkurransen om livet til norske utvandrere til Latin-Amerika på 18- og 1900-tallet. I Nysgjerrigper nr. 4-13 kunne du nemlig lese de spennende historiene om nordmenn som søkte lykken i land som Chile og Argentina.

Les artikkelen om de ukjente utvandrerne til Latin-Amerika her.

Vinnere av tegnekonkurransen

Blant de innsendte tegningene har vi kåret tre vinnere. De er:

  • Andreas fra Florø barneskole
  • Tiril fra Tau skole
  • Ine fra Hovin skole

Klikk her for å se alle de innsendte tegningene på Flickr.

Tegning av mann og to hester

Andreas fra Florø barneskole har tegnet en mann med to hester.

Vinnere av spørsmålskonkurransen

I spørsmålsdelen ville vi vite svaret på hvor mange og hva slags øyne en stikkveps har. Oppgaven var ekstra vanskelig denne gangen fordi dere ikke kunne finne svaret i bladet. Riktig svar er at stikkvepsen har fasettøyne som består av mange små øyne. Litt høyere opp, mellom fasettøynene, sitter det tre små enkeltøyne i en trekant. Vi har plukket ut tre vinnere som visste at vepsen har slike øyne:

  • Thelma fra Bjoa skole
  • Malin fra Hundeidvik skole
  • Marius fra Sarpsborg

Tegning av gård med hest og maisåker

Noen av nordmennene som utvandret var bønder og drømte om sitt eget gårdsbruk. Denne flotte gården med maisåker er tegnet av Tiril fra Tau skole.

Ny konkurranse

Her finner du de nyeste oppgavene. Tegninger og svar på spørsmålet må sendes inn til Nysgjerrigper innen 10. februar. Lykke til!