Nysgjerrignøtta om Grunnlovsjubileet

Fantastiske tegninger har fylt postkassa og strømmet inn på e-post til Nysgjerrigper. Den siste Nysgjerrignøtta handlet om Grunnlovsjubileet, og nå er vinnerne kåret.

Tegning av Christian Frederik (Ingressbilde) Christian Frederik er tegnet av Frida fra Godøya.

Nysgjerrigperbladet nr. 2-14 hadde Grunnlovsjubileet som tema. Mange skoler har jobbet med dette og lest i Nysgjerrigperbladet om Eidsvollsbygningen, Eidsvollsmennene og prins Christian Frederik som ble valgt til konge. Vi har fått inn mange tegninger som er inspirert av artiklene om Grunnlovsjubileet, og tre vinnere får tilsendt premie i posten.

Vinnerne av oppgave 1, tegnekonkurransen, er:

  • Sofie fra Haus skole
  • Hanna fra Onøy/Lurøy
  • Frida fra Godøya

Klikk her for å se alle tegningene på Flickr.

Tallrike Eidsvollsmenn

Tegning av Eidsvollsbygningen (Hovedtekstbilde)Eidsvollsbygningen tegnet av Sofie fra Haus skole.Mange menn var samlet hos Carsten Anker på Eidsvoll i 1814. Her, i det dyreste og flotteste privathuset i Norge, skrev de Norges grunnlov. Men hvor mange var de egentlig? Mange visste svaret på det, nemlig at det var 112 Eidsvollsmenn.

Vinnerne av oppgave 2 er:

  • Faika fra Larvik
  • Trygve fra Drammen
  • Magrohna fra Godøya

Premier kommer i posten!

Nye konkurranser

Tegning av grunnlovsfeirin (Hovedtekstbilde)Hanna fra Onøy/Lurøy har tegnet 17. mai-feiring. Dette var faktisk siste gang Nysgjerrignøtta var med i Nysgjerrigperbladet. Vi har forandret litt på Nysgjerrigperbladet, og fra og med Nysgjerrigper nr. 3-14 blir det litt forskjellig konkurranse fra gang til gang. Følg med! Det som er helt sikkert, er at premiene blir enda finere enn før. Hvis du blir med i den neste konkurransen, kan du vinne et ekte mikroskop eller en fin bokpremie. Her finner du konkurransen fra Nysgjerrigper nr. 3-14. Husk svarfristen 5. oktober!