Dette kan du finne på i påsken

Her får du tips til eksperimenter du kan gjøre selv - enten du er hjemme eller på hytta. Vi har også plukket ut noen godbiter fra påskeprogrammene til vitensentrene.

Jente og gutt i gult laboratorium (Ingressbilde) I påskeferien kan du gjøre kjøkkenet om til laboratorium. Foto: Shutterstock

I påskeferien er det mye å finne på for nysgjerrigperer. Hva med å "eggsperimentere" litt? Egg hører med til påskehøytiden som mat og pynt, men har du tenkt på at egg kan være ganske morsomme å eksperimentere med? Her finner du noen ferdige oppskrifter på forsøk og eksperimenter.

Eksperimenter med egg

Her finner du flere eksperimenter på nysgjerrigper.no.

Besøk et vitensenter

Over hele landet står vitensentrene klare for å ta i mot nysgjerrige barn i påsken. Her er noen av aktivitene de tilbyr.

  • Også Vitenfabrikken i Sandnes har eget påskeprogram. Der kan du redde egg fra den store splæsjen i aktiviteten "Eggesplæsj". På Vitenfabrikken er det også planetariumsvisninger hver dag. Her kan du se hele programmet hos Vitenfabrikken. LegoklosserBåde i Tromsø og Trondheim er det LEGO-festival i påsken.
    Foto: Shutterstock
  • Teknisk museum i Oslo blir det såpeboblefestival fra og med påskeaften. Drar du dit kan du lære supre såpebobletriks! Er du lei av snø og vinter bør du også ta turen hit. Her får du nemlig leke og bygge med kinetisk sand innendørs. Kanskje får du følelsen av sommer, sol og sandstrand? Se resten av det store aktivitetsprogrammet hos Teknisk museum her.
  • Hos Inspiria science center i Sarpsborg får detektivspirer et skikkelig påskemysterium å bryne seg på. Gull for store verdier er stjålet og senterets egen privatetterforsker, Miss Tenkelig, trenger din hjelp! For å løse saken må du etterforske fingeravtrykk, fotavtrykk og blod, se i mikroskopet og gjøre andre spennende kjemiske undersøkelser! Meld deg på og se programmet her.

God påske!