Lag levende papirblomster

Trenger du en litt annerledes borddekorasjon, kjeder du deg i badekaret, eller har du rett og slett lyst til å gi noen en spesiell hilsen? Da er dette eksperimentet for deg!

papirblomst mal (Ingressbilde) Papirblomstene kan klippes ut i stjerneform, fargelegges og brettes. Den stiplede linja viser hvor du skal brette. Ill.: Melkeveien

Hvordan kan du få papirblomster til å oppføre seg som om de var levende? For å gjøre dette eksperimentet trenger du bare helt vanlig hvitt skrivepapir, fargeblyanter, saks og en bolle med vann. Så setter du i gang.

Slik gjør du det:

1. Klipp ut noen blomster som på tegningen. Du kan også se på eksperimentplakaten som det er lenke til nederst på siden her. Hvis du vil, kan du lage en mal selv, men husk at malen må ha blader som du kan brette inn.

2. Fargelegg innsiden av blomstene. Kanskje du vil skrive en liten hilsen til noen inni blomsten?

3. Brett bladene inn mot midten.

4. Legg blomsten i en skål med vann og vent en stund. Hva tror du skjer med blomstene? Mens du venter, kan du jo lage deg et par hypoteser som du kan sjekke ut.

5. Hva skjedde? Stemte noen av hypotesene dine?

Last ned plakat med oppskrift og forklaring

Du kan laste ned en eksperimentplakat med malen og oppskriften på dette forsøket. På plakaten kan du også lese en enkel forklaring på hva som skjer med papirblomstene i vannet.