Glitrende krystaller, skjelettforskning og ville eksplosjoner

Mange velger labfrakk og vernebriller framfor regnfrakk og solbriller i sommer. På Forskerfabrikkens sommerskole får barn prøve seg som forskere og gjøre spennende eksperimenter hver dag.

Forskerfabrikkens sommerskole (Ingressbilde) På sommerskolen brukes ordentlig forskerutstyr. Foto: Forskerfabrikken

Forskerfabrikkens sommerskole er ikke helt som andre skoler! Her kan du eksperimentere og forske med ordentlig laboratorieutstyr. Du får utforske mineraler, bergarter og fossiler, og du får vite vite hvordan de har blitt dannet. Du kan også lage modeller av vulkaner og forske på kjemiske reaksjoner, gåtefulle skjeletter og hva som gjør at et fly kan fly. Innimellom blir det gymforskning, steinjakt og ordtennis.

Kurs over store deler av landet

Sommerskolen i naturfag og forskning er for barn som skal opp i 5. – 7. trinn. På en rekke steder i landet kan man melde seg på kurs i en av de første eller siste ukene av sommerferien. Hvert kurs varer en uke, fra mandag til fredag. En del av kurset foregår utendørs. Her har du sjansen til både å ha det gøy og bli flinkere i naturfag – samtidig!

Stadig mer populært å fritidsforske 

Det blir mer og mer populært å være med på forskerkurs på fritiden. I 2006 var det 160 deltakere. I fjor deltok over 2800 barn på sommerskolen, på 40 forskjellige kurs. Forskerfabrikken regner med at enda flere unge forskerspirer vil være med på sommerskolen i år, og derfor skal de arrangere hele 100 kurs i år!

www.forskerfabrikken.no/sommerskole kan du lese mer om sommerskolen.

Klikk her for å se en film om Forskerfabrikkens sommerskole 2013

Forskerfabrikken sommerksole Aldri før har så mange barn gått på forskerkurs på fritiden. Forskning er gøy! Foto: Forskerfabrikken