Bli med på tegnekonkurranse om geologi

Geologiens dag inviterer til tegnekonkurranse for barn over hele landet. For å bli med i konkurransen må du tegne eller male noe som har med geologi å gjøre.

Mineralet Fluoritt (Ingressbilde) Geologer studerer blant annet mineraler. Fluoritt er et av de mest fargerike mineralene. Foto: Rob Lavinsky, iRocks.com – CC-BY-SA-3.0

Den 14. september arrangeres Geologiens dag. Det betyr at det vil være mange arrangementer over hele landet som skal vise folk hva geologi er, og hvor spennende det kan være.

I forbindelse med Geologiens dag arrangeres det en tegnekonkurranse. For å være med må du lage en tegning av noe som har med geologi å gjøre.

Frist for å sende inn tegningen er 1. september. En jury plukker ut vinnere som det vanker pengepremier på. Les mer om konkurransen og premier på geologi.no. Der finner du også programmet for Geologiens dag.

Hva er geologi?

Geologi er læren om jordens opprinnelse, oppbygging og endring. Geologi handler om mye, for eksempel: bergarter, mineraler, krystaller, fjell, svaberg, gruver, sandtak, rullesteiner, gull, skifer, fossiler, tunneler og juveler. Geologer forsker også på mye forskjellig. Noen geologer forsøker å finne ut hva de ulike lagene under jordoverflaten kan fortelle oss om hvordan klimaet har endret seg gjennom historien. Andre studerer fossiler og tidligere dyreliv. Det finnes også astrogeologer som forsker på geologien på månen og de nærmeste planetene våre.

På naturhistorisk musems nettsider kan du lære mer om geologi, slå opp i geologisk leksikon og spørre en geolog om ting du lurer på.

Søk gjerne på "geologi" på nysgjerrigper.no og for å finne inspirasjon til konkurransen.