Virus og bakterier på Nysgjerrigper-kontoret

Det kryr av bakterier og virus på Nysgjerrigperkontoret! I alle fall i papirform, for veldig mange har sendt oss tegninger til Nysgjerrignøtta nummer 1-13. Nå avslører vi hvem de seks vinnerne er.

Nysgjerrignøtta 1-13 (Ingressbilde) Tegnet av Benjamin fra Granmoen skole.

Den første delen av Nysgjerrignøtta handlet denne gang om bakterier og virus, som var tema for årets første utgave av Nysgjerrigperbladet. Vi takker så mye for alle de flotte tegningene vi har fått og håper dere alle fortsetter å svare på oppgavene i Nysgjerrignøtta.

Vinnerne av oppgave 1

To jenter og en gutt ble vinnere av tegnekonkurransen denne gang:

  • Eirin fra Smøla
  • Marlen Annine fra Presterød skole
  • Marlen Annine fra Presterød skole (Hovedtekstbilde)Tegnet av Marlen Annine fra Presterød skole.Benjamin fra Granmoen skole
Klikk deg inn på nettgalleriet for å se alle tegningene som ble sendt inn til Nysgjerrignøtta nr. 1-13.


Vinnerne av oppgave 2

I den andre oppgaven ville vi vite hvor varmt vann du må vaske klærne dine i for at ikke omgangssykevirus skal overleve. For å ta livet av omgangssykevirus, bør klærne vaskes i vann som er varmere enn 40 grader, gjerne 60 grader eller mer. Det visste mange, og vi har trukket ut tre vinnere som svarte riktig:

  • Kim Robin fra Lørenskog
  • Tina fra Tjodalyng
  • Steffen fra Sulitjelma

bakterier virus Nysgjerrignøtta

Tegnet av Eirin fra Smøla

Du kan delta neste gang

Vi gratulerer så mye til alle seks vinnerne og sender dere en premie i posten. Vil du delta i Nysgjerrignøtta neste gang? Klikk her, så finner du to nye oppgaver. Innleveringsfristen for Nysgjerrignøtta 2-13 er 27. mai.