Dra på oppfinnerfestival denne helgen!

På Norsk Teknisk Museum i Oslo kan du denne helgen få se, prøve og lære ekstra mange rare ting. Det er duket for oppfinnerfestival!

Diger røykringkanon på Norsk Teknisk Museum (Ingressbilde) Verkstedet på Norsk Teknisk Museum har selv prøvd seg som oppfinnere. De har bygd en diger røykringkanon de vil prøve å sette norgesrekord i røykringskyting med. FOTO: Norsk Teknisk Museum

Oslo Mini Maker Faire, som oppfinnerfestivalen heter, er en familievennlig
utstilling av oppfinnelser, kreativitet og idéer. Kunstnere, håndverkere, oppfinnere og folk som liker å skape, møtes for å vise frem hva de lager og dele det de kan med publikum.

Mange rare dingser

Oslo Mini Maker Faire

Maker Faire arrangeres på Teknisk museum 6.-7. april 2013 kl. 11.00-18.00. Dette er et verdensomspennende festivalkonsept som nå for første gang arrangeres i Norge.

Festivalen arrangeres av Norsk Teknisk Museum og Universitetet i Oslo. Les mer om festivalen på oslomakerfaire.no Logo Oslo Mini Maker FaireFoto: Norsk Teknisk Museum

Hva med å smake på resultatet av en pannekakerobot? Roboten er av LEGO og kan til og med skrive bokstaver av pannekakerøre. Hvis du selv er glad i å lage ting, kan du bli inspirert av fabelverkstedet som lager dukker og modeller av brukte ting fra loppemarkeder. Eller snakk med 11 år gamle Walter, som har laget en 3D-printer sammen med sin far, Jens. De kan vise deg hvordan du kan bygge en selv og hva du kan lage med den!

Ikke bare se, men også røre

Festivalen byr ellers på kostymemakere, hjemmelagde flipperspill, lydkunst, en masse verksteder og de besøkende kan få lære å programmere egne dataspill, bygge løgndetektorer og være med på å sette norgesrekord i røykringkanonskyting!

Se reklamefilm for oppfinnerfestivalen på YouTube.

Til inspirasjon for nysgjerrigper'er?

1. mai er fristen for å delta i barnas forskningskonkurranse "Årets Nysgjerrigper 2013". En av spesialprisene i konkurransen er "Teknologi- og designprisen", som NITO står bak, og prisen skal premiere gode ingeniørtalenter. Oppfinnerfestivalen kan være et bra sted å få inspirasjon!

Les mer om prisen og kriteriene for Teknologi- og designprisen her.