Tips til sommerferien

Sommerferien er endelig her! Lange feriedager er perfekte for å eksperimentere hjemme, gå på forskertur eller boltre seg på et vitensenter. Her finner du tips til hva du kan finne på i ferien!

Gutt studerer snegle med forstørrelsesglass (Ingressbilde) Gå på forskertur i sommer. Kanskje oppdager du noe helt nytt? Foto: Colourbox

Har du planer for sommerferien? Finn ut hva som skjer på ditt nærmeste vitensenter eller eksperimenter på egenhånd hjemme.

Eksperimentell sommer

Har du lyst til å gjøre morsomme eksperimenter hjemme, på hytta eller hvor du måtte befinne deg i ferien? Klikk deg inn på eksperimentsidene her på nysgjerrigper.no. Der finner du massevis av forsøk og aktiviteter som du kan gjøre. Du kan for eksempel lage ballongraketter eller lekeslim.

Gå på forskertur i naturen!

Hvis du skal gå på tur i ferien, kan du ta en ekstra grundig kikk på hva som fins rundt deg. Her finner du tips til hvordan du kan gå på en slik forskertur i naturen. Du kan blant annet øve deg på å observere det som fins rundt deg eller ta bilder av rare ting. Hvis du skal på ferie til et annet land kan det kanskje være ekstra spennende å gå på forskertur?

Besøk et vitensenter

I sommer står vitensentre over hele landet klare for å ta i mot forskerspirer og nysgjerrigperer. Her er noen smakebiter på hva som skjer rundt omkring.

  • Vitensenteret i Trondheim har eksperimentklubb i uke 26, 27, 32 og 33. Det blir spennende og mystisk når temaet for årets klubb er "Krimlab". Les mer på Vitensenteret i Trondheims nettside.
  • Jærmuseet Vitengarden blir det publikumsverksted der du kan lage fantasiblomster i metall, solcellebåt eller gjøre uteaktiviteter med vann. Tar du turen hit bør du også få med deg Jippitimen – en hemmelig aktivitet på ettermiddagen! Les mer på Jærmuseets nettside.
  • Jente med kjemikolbeVitensentrene byr på mye moro i sommer.
    Foto: www.colourbox.com (illustrasjonsbilde)
  • Nordnorsk vitensenter i Tromsø har eksperimentklubb i uke 26, 27 og 33. Tema for klubbene er "Norge 50 år i rommet" og vitensenteret disker opp med spennende aktiviteter knyttet til romfart. Les mer på Nordnorsk vitensenters nettside.
  • Vitensenteret Innlandet på Gjøvik inviterer til SommerXperimenter i uke 26 og 33. Det blir fire dager med kule naturfageksperimenter for de som melder seg på. Les mer på Vitensenteret Innlandets nettside.  
  • VilVite i Bergen kan du i hele sommerferien lage noe på ett av vitensenterets verksteder eller se et vitenshow med smell i. Finn sommerprogrammet på VilVites nettside.
  • Inspiria i Sarpsborg er det familieverksted hver lørdag og søndag kl. 14. Her får dere være med på laboratorieøvelser der dere kan lage noe av ting du ellers finner hjemme. Les mer på Inspirias nettside.
  • Teknisk museum i Oslo er det morsomme aktiviteter hver dag i sommer. Gå ikke glipp av Såpeboblefestival de første tre dagene i august! Her finner du hele sommerprogrammet til Teknisk museum.

God sommer!