Soppjakt på nettet

Du kjenner kanskje kantarellen, men hvor godt kjenner du de andre matsoppene? I nettspillet "Soppjakten" lærer du hvilke sopper du kan spise, og hvilke du skal unngå. Flotte premier vanker til den som får høyest poengsum i spillet.

Kantareller  (Ingressbilde) Kantarellen kalles ofte "Skogens gull". Foto: Colourbox

Å plukke sin egen sopp er ganske gøy, og mange matsopper kan smake riktig så godt. Men du må vite hvilke du kan plukke, og hvilke du skal la stå igjen. Noen sopper er supergiftige og må absolutt ikke spises. Andre er bare uspiselige og smaker skikkelig vondt. Skal du på soppjakt i skogen er det derfor nødvendig å kjenne de ulike soppene godt.

Naturfagsenteret har derfor laget et nettspill som heter "Soppjakten", der du kan lære om de sikre matsoppene du kan finne i norske skoger. Soppene kalles sikre fordi de ikke kan forveksles med noen giftige sopper. I spillet får du også lære om fem giftige sopper som du må unngå. 

Vinn et vanntett digitalkamera

Spillet gir deg ikke bare god soppkunnskap, men du kan også vinne noen flotte premier. Eleven som får høyest poengsum vinner et vanntett digitalkamera! 15. oktober avgjøres soppslaget, og vinnerne kåres. Det vil også bli delt ut andre premier.

Hva venter du på? Gå på soppjakt!

Gå til spillet "Soppjakten" på viten.no

"Soppjakten" er utviklet av Naturfagsenteret i samarbeid med Senter for IKT i utdanningen, og krever pålogging via Feide. Du kan spille selv om du ikke er logget på, men da kan du ikke være med i konkurransen.