Nye vinnere i Nysgjerrignøtta

Nysgjerrigper har igjen kåret vinnerne i den populære konkurransen Nysgjerrignøtta. Årets tredje nøtt handlet om hummere og oljens flyteegenskaper.

Rød hummer med blå bakgrunn (Ingressbilde) Sandra fra Hundeidvik har laget dette hummerportrettet.

Både i tegnekonkurransen og i spørsmålskonkurransen var det mange som deltok. Her avslører vi hvilke seks heldige vinnere som stikker av med seieren.

Hummerportretter

I tegnekonkurransen ville vi denne gangen at dere skulle tegne en hummer. Flotte hummerportretter har derfor strømmet inn til Nysgjerrigpers postkasse. Av disse har vi plukket ut tre vinnere:

  • Sandra fra Hundeidvik
  • Eirik fra Biristrand
  • Sanam fra Sørumsand

Vil du se på alle de flotte hummertegningene kan du klikke deg videre til nettgalleriet her.

Tegning av hummerlarver i ferd med å klekke (Hovedtekstbilde)Sanam fra Sørumsand har på kunsnerisk vis gjengitt hummerlarver i ferd med å klekke ut.

Oljeflyt

I Nysgjerrigper nr. 3-10 viste vi deg hvordan du kunne lage en lavalampe med vann, matolje, konditorfarge og salt. For at lavalampen skulle ha den riktige effekten var det et viktig poeng at matoljen fløt oppå vannet. Spørsmålet i Nysgjerrignøtta ble derfor "Hvorfor flyter olje på vann?". Mange kloke barn visste svaret på det: Olje flyter på vann fordi olje er lettere enn vann.

Vi har trukket ut tre heldige vinnere:

  • Marius fra Kristiansand
  • Eline fra Frosterød
  • Elly Mari fra Egersund

Hummer på havbunnen (Hovedtekstbilde)Eirik fra Biristrand gikk for motivet av en hummer i sine naturlige omgivelser.Har du lyst til å lage en lavalampe finner du eksperimentplakaten her:

Vi gratulerer alle vinnerne som kan vente seg premier i posten.

Nye oppgaver i Nysgjerrignøtta finner du her. Innleveringsfristen for Nysgjerrignøtta 4-10 er 13. desember.