Hvorfor plukker ikke folk opp hundebæsjen?

Hundebæsj langs veiene er både ekkelt og irriterende, syntes klasse 6B ved Mjølkeråen skole. Frustrasjonen ble til et forskningsprosjekt som sikret klassen 3. pris i Årets Nysgjerrigper 2010.

Plakat om hundebæsj (Medium caseimage)

Det mangler ikke på hypoteser når sjetteklassingene fra Mjølkeråen skal tenke seg grunner til at det ligger så mye hundebæsj strødd rundt omkring i nærområdet. Synes hundeeierne det er ekkelt å plukke opp hundebæsj, eller har de bare glemt pose? Kanskje folk med hund rett og slett er for late til å rydde opp svineriet?

Andre grunner kan være at det er blitt flere hunder i området, eller at det ikke er nok søppelbøtter å kaste posene med hundebæsj i. Men hvilke av hypotesene stemmer? 

Hvordan?

Elevene tar på seg den illeluktende oppgaven å telle hundebæsjer i området. I løpet av skoleåret teller de også søppelbøtter, de observerer og intervjuer hundeiere, og de snakker med butikker som selger hundeutstyr.

Klassen fant svar på det de lurte på, og de kom også med forslag til løsning på hundebæsjproblemet. Det kan du lese mer om i prosjektsammendraget.

Du kan også lese hele rapporten "Hvorfor plukker ikke folk opp hundebæsjen?".