Romtur på billigsalg

Vil du ha deg en tur rundt månen, kan det lønne seg å vente.

Astronaut i rommet (Ingressbilde) Fremtidens drømmeferie er kanskje en tur ut i verdensrommet? Foto: Photodisc

Bestiller du en romtur i dag, må du ut med hele 630 millioner kroner. Det er mer penger enn de fleste kan skrape sammen i løpet av et helt liv. Men det finnes håp om en romtur selv om du ikke har lomma full av penger.   

Spår prisfall

Firmaet Virgin Galactic kan snart frakte deg til klodens ytterste grense, Karmanlinjen (se faktaboks). De har allerede solgt flere hundre plasser på romfergen SpaceShipTwo. Målet er å gjennomføre 500 slike romturer i året.  Blir reisene en suksess tror selskapet at prisen kan falle helt ned til 20 000 dollar, eller cirka 126 000 norske kroner for en tur.  

Lovende

Romfartøyet SpaceshipTwo skytes ut fra moderskipet (Hovedtekstbilde)Illustrasjonen viser hvordan SpaceshipTwo skal skytes ut fra moderskipet.
Foto: Virgin Galactic
Virgin Galactic planlegger oppskytningshavner for SpaceShipTwo i California, New Mexico og Sverige. Romskipet kan ta med seg seks personer ut i verdensrommet på hver tur.  

SpaceShipTwo taues opp til 50 000 fot før det skytes ut fra moderskipet, VSS Enterprise. Fartøyet vil stige cirka 110 kilometer over jordens overflate i løpet av to og en halv time. Selskapet testet fartøyene i mars 2010. Testene gikk bra, så snart er det duket for chartertur til rommet.  

Romservice i rommet

Hva blir det neste? DVD-film og snacks fra minibaren mens du nyter utsikten til fjerne galakser fra hotellrommet i rommet?

Følg med på nysgjerrigper.no. Snart forteller vi mer om hvilke hotellplaner reiseselskapene har for fremtidens romturister. 

Mer på nett

Om Karmanlinjen på Wikipedia:

Karmanlinjen er en tenkt flate om lag 100 km over havoverflaten. Den brukes for å definere grensen mellom jordens atmosfære og det ytre rom. Karmanlinjen er oppkalt etter den ungarsk-amerikanske forskeren Theodore von Kármán.