Små forskere får bedre verktøy

11. mar 2009 07:00

Nysgjerrigpermetoden.no

Nettverktøyet www.nysgjerrigpermetoden.no er blitt oppgradert med nye funksjoner foran barnas forskningskonkurranse, Årets Nysgjerrigper 2009. Særlig har bilde- og tabellfunksjonene fått seg et realt løft.

Nettverktøyet www.nysgjerrigpermetoden.no er blitt oppgradert med nye funksjoner foran barnas forskningskonkurranse, Årets Nysgjerrigper 2009. Særlig har bilde- og tabellfunksjonene fått seg et realt løft, forteller prosjektleder i Nysgjerrigper, Kate A. Furøy:

- Forbedringene gjør det enklere og morsommere for barneskoleelever å skrive en forskningsrapport sammen. Samtidig vil de ferdige rapportene bli ryddigere og penere enn før.

Enkelt å bruke

Med http://www.nysgjerrigpermetoden.no får elevene mulighet til å jobbe i ett og samme dokument og skrive ut sin egen kopi straks forskningsarbeidet er ferdig. Rapporten kan også sendes inn til Årets Nysgjerrigper med et enkelt tastetrykk. Fristen for å levere prosjekter til konkurransen er 1. mai hvert år.

Læringsgevinster

Nettverktøyet følger de seks trinnene i Nysgjerrigpermetoden, som er en praktisk tilnærming til vitenskapelig tenkemåte og hovedområdet Veiledningshefte, NysgjerrigpermetodenForskerspiren i Naturfagsplanen. Et Nysgjerrigperprosjekt kan omfatte ett eller flere fag og ha forskjellig varighet og omfang. Lærerveiledning til metoden kan lastes ned eller bestilles gratis fra www.nysgjerrigper.no. Nysgjerrigper tilbyr også kurs i Nysgjerrigpermetoden.

Håper på økning

I 2008 deltok nesten 2000 barn i Årets Nysgjerrigper. Nesten halvparten leverte sine forskningsrapporter ved hjelp av nettverktøyet www.nysgjerrigpermetoden.no. Prosjektleder Kate A. Furøy håper enda flere oppdager verktøyet i år: - Med de siste forbedringene skal det bli enda enklere å komme i gang med forskning i skolen, lover hun.

Sist endret: 11.03.2009

facebook twitter email print
  1. KULTUR OG HISTORIE
  2. KROPP OG HELSE
  3. SPRÅK OG TALL
  4. VERDENSROMMET
  5. HAV OG VANN
  6. DYR OG NATUR
  7. TEKNOLOGI
  8. MILJØ OG KLIMA
  9. Alle

Nysgjerrigper
Norges forskningsråd
Postboks 564
1327 Lysaker

Besøksadresse:
Drammensveien 288, Oslo

Tel: 22 03 75 56/70 00
E-post:
nys@forskningsradet.no

Redaktør:
Marit Møllhausen 

twitter facebook

RSS strøm
Hva er RSS?