Eggende eksperiment

17. apr 2009 06:00

Bøker stablet på skall av halve egg Mesterne bak denne bokstabelen er Jens-Martin, Viktor og Tobias i 4. klasse på Tjongsfjord skole. Foto: Tjongsfjord skole

Noen bedre? Elever fra Tjongsfjord skole i Nordland lurer på om de er norgesmestere i å stable bøker på eggeskall.

Det kom en hyggelig e-post til Nysgjerrigper fra Tjongsfjord skole her forleden. De hadde lest Nysgjerrigperbladet og prøvd seg på eksperimentet med egg og bøker. De lurte på om de hadde rekorden i å stable bøker på eggeskall? 

Et tårn av bøker

Rektor forteller i e-posten at skolen hadde prøvd seg på eksperimentet "Eggende eksperiment", der man skal stable bøker oppå halve eggeskall. Elevene brukte bøker fra klassebiblioteket. En gruppe på tre elever fra 4. klasse fikk det beste resultatet: eggeskallene klarte å bære 28 bøker før bok nummer 29 knuste det ene skallet.

Utsnitt av plakat med egge-eksperiment (Hovedtekstbilde)Foto: Illustrasjon: Melkeveien Designkontor

Noen bedre?

Skolen er nysgjerrige på om det er noen som har fått et bedre resultat? Send oss gjerne en e-post, så videreformidler vi det til Tjongsfjord skole i Nordland! Eksperimentet kan du laste ned som en plakat, enten i A4- eller i A3-størrelse. Hør med klassen om dere kan gjøre eksperimentet, dere også!

Last ned plakaten "Eggende eksperiment" i A4-størrelse (pdf-fil).

Last ned plakaten "Eggende eksperiment" i A3-størrelse (pdf-fil).

Flere plakater 

Du finner flere plakater - både med eksperimenter, med tøffe, søte eller skumle dyr og annet spennende - her på nettsiden. Søk på "plakat" i arkivet!

Sist endret: 17.04.2009

facebook twitter email print
  1. KULTUR OG HISTORIE
  2. KROPP OG HELSE
  3. SPRÅK OG TALL
  4. VERDENSROMMET
  5. HAV OG VANN
  6. DYR OG NATUR
  7. TEKNOLOGI
  8. MILJØ OG KLIMA
  9. Alle