Fruktig eksperiment

Bananer og epler finner du begge i fruktdisken. Hvordan kommer disse fruktene overens, tror du?

Banan, eple, skål, frukt - FOTO: SHUTTERSTOCK.COM

For de alle nysgjerrige sjelene der ute, har Nysgjerrigper lagd en plakat med et fruktig eksperiment. Plakaten kan lastes ned i pdf-format i både A4- og A3-størrelse. Du kan gjøre eksperimentet hjemme eller få med hele klassen!

Last ned plakaten "Fruktig eksperiment" i A4-størrelse (pdf-fil).

Last ned plakaten "Fruktig eksperiment" i A3-størrelse (pdf-fil).

Egen forskning

Kanskje får dere lyst til å forske mer - og bli med i konkurransen Årets Nysgjerrigper? Dere vet vel at alle får premie for å være med? Fra juryen får dere også et eget brev hvor de forteller hva som var bra og hva som kunne blitt gjort bedre.

Flotte premier til vinnerne

I tillegg har dere sjansen til å vinne både pengepremier og en opplevelsestur! Start allerede nå, slik at dere kan bli ferdig til 1. mai. Det er nemlig fristen for å levere inn en rapport om prosjektet. Den må fortelle hva dere har gjort og hva dere kom fram til. Bruk gjerne Nysgjerrigpermetoden, som er en sekstrinns oppskrift på hvordan man kan forske.

Nyttige lenker om konkurransen

Du finner nyttig informasjon om konkurransen i høyremargen. Les om reglene i Årets Nysgjerrigper, hva Nysgjerrigpermetoden er og hva andre har forsket på før. Da er det kanskje lettere å få en idé om hva du har lyst til å finne ut? Lykke til!