Se hva andre har forsket på og les rapportene

Hvert år forsker barn på ting de lurer på og sender rapportene til Nysgjerrigper. Les om hvordan de har forsket og hva de har funnet ut.

Du kan lese sammendrag av utvalgte Nysgjerrigper-prosjekter i prosjektarkivet på nysgjerrigper.no.

Les for eksempel om forskning på hundebæsj, hvorfor knekkebrød blir myke i matpakka, hvor mange heliumsballonger et barn trenger for å lette eller hvorfor folk er sure på bussen.

Søk i alle Nysgjerrigper-rapporter 

Fram til mars 2019 ble alle forskningsrapporter i Nysgjerrigper-konkurransen levert inn på Nysgjerrigpermetoden.no. Der kan du søke i rapporter som elever har publisert selv.  

Les om vinnerne fra de siste årene 

Vinnerne av Nysgjerrigper-konkurransen 2019 var fra Storevarden skole og forsket på hvilke klær det er best å ha på hvis man faller ut i vannet. I mai 2018 kåret vi to vinnere i Nysgjerrigper-konkurransen. Den ene klassen forsket på hvorfor det lukter så rart hjemme hos gamle folk, og den andre på "Hvordan måler man verdien av et smil?".  

Film om hvitveisforskerne

En 4. klasse på Tokke skule i Telemark plukka hvitveis og gjorde eksperimenter med konditorfarge. De så at hvitveisen bare ville la seg farge blå, men ikke rød og grønn. Vi har laget en film om hvitveisforskerne fra Telemark.