Hva gjør en forsker?

En forsker har som jobb å være nysgjerrig. Han eller hun er opptatt av hvordan de kan skaffe menneskene ny kunnskap.

ForskerDenne flotte forskeren er tegnet av Torjus på 8 år. Tegningen deltok i Tegn en forsker-konkurransen i 2005.

Det finnes nesten ikke grenser for hva vi mennesker kan forske på. Forskere oppdager stadig noe som fører til ny og viktig kunnskap som vi kan benytte oss av, eller forske videre på.

Forskning uten grenser

Alle forskere er nysgjerrige og nysgjerrigheten driver verden fremover. Tenk bare på alt som har skjedd innenfor legevitenskapen. Mange av sykdommene mennesker døde av tidligere, kan vi bli friske av i dag. Det er bare litt over 50 år siden den første datamaskinen ble oppfunnet, men i dag kan vi ikke forestille oss en verden uten. Alt begynte med en nysgjerrigper.

Menneskene oppdager hele tiden noe nytt, men vi har mye igjen å oppdage.

På nysgjerrigper.no kan du lese mer om alt det spennende forskere arbeider med!

Vil du bli forsker når du blir stor?

Er du spesielt nysgjerrig på en ting, kan nysgjerrigheten din bli starten på noe du kan arbeide med resten av livet. Ei lita jente var så opptatt av hai at hun ble haiforsker. Andre er opptatt av dataspill og veldig nysgjerrige på teknologien bak sin største fritidsinteresse.

Det viktigste en forsker gjør er å stille spørsmål: Hvordan kan jeg beskrive det jeg lurer på og senere det jeg forsker på? Hvorfor er det slik? Hvordan fungerer det, eller hvorfor fungerer det ikke slik jeg trodde?

Det er spennende og nyttig å være en skikkelig nysgjerrigper. Tenk så heldige forskere er som kan jobbe med noe som interesserer dem. Hva interesserer du deg for? Kanskje din største hobby eller interesse kan bli starten på en forskerkarriere? Kanskje blir du en berømt forsker som forteller om forskningen din på TV eller i radio, og mottar heder og ære for å ha funnet opp noe helt nytt som gjør verden til en enda bedre sted å leve.