Henger alt sammen med alt?

Det var spørsmålet ungdom ved Sommerskolen i Oslo fikk om morgenen den 14. august. Til tross for at det var ferie ville de bruke fem dager på å lære om nanoteknologi, romfart, solenergi, medisin, bioteknologi og celler.

24. aug 2006 23:00
Tema: TEKNOLOGI
dna

Innen fredag morgen, skulle forskerspirene levere et dikt, novelle, tegning, maleri eller sang.

Det kom inn 22 bidrag til konkurransen. Vinneren fikk den nye naturfagboka "Trigger", utgitt på Damm forlag. "Trigger" forsøker å vise hvordan sentrale begreper i naturfaget henger sammen med hverandre.

Kunne ungdom, etter en uke på sommerkurs, oppdage slike sammenhenger? De ni ordene de skulle ha fokus på var: atom, molekyl, DNA, celle, energi, gravitasjonskraft, temperatur, masse og elektromagnetisk stråling.

Høstens slager?

Vinneren, Per Christoffer Forester, startet allerede på mandag med å sette sammen en låt om sammenhenger i naturen. På fredag leverte han en ferdig mikset sang. Juryen fikk resultatet på hjernen resten av helga.

Her er resultatet:

ALT HENGER SAMMEN MED ALT! (Mel: Johnny B. Good!)

På Blindern har vi sett at noen celler er små, men det er forsåvidt molekyler og! Atomer - det finner vi i DNA, bruker vi de riktig bli`kke tyven gla?! Vannets molekyl består av H2O, O?en står aleine, mens H?en er 2.

Ref:

Alt, alt henger sammen med alt (x3) alt henger sammen på Blindern - henger alt sammen med alt!

Til høsten blir det veldig kostbar energi, for vannets masse lot vi bare renne forbi! Gravitasjonskraften har vi satt i fri, for Europa vil betale for vår energi. Det som vi må jobbe med å finne på, er å utnytte elektromagnetisk stråling nå.

Ref:

Sol, bølger, vind, skyer, regn og stormenergien i naturen den er helt enorm! Ta alt det som vi studerer i dag, og ta i bruk formler i fra alle fag. Så skal du se at løsningen kommer snart, og temperaturen i huset den blir helt bevart.

Ref:

Klikk her og hør selv!