Prisutdelingen nærmer seg

Tirsdag 14. juni deler utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet ut prisen Årets Nysgjerrigper 2005 til landets mest nysgjerrige barneskoleelever.

Årets Nysgjerrigper

[bilde1 "Tegningen over illustrerer en dyreforsker og er sendt inn til tegnekonkurransen, Tegn en forsker på nysgjerrigper.no." høyre]

I år arrangeres konkurransen for 15. gang og i anledning jubileet lover Nysgjerrigper en storstilt prisseremoni. I tillegg til hele vinnerklassen, vil representanter fra ni andre prisbelønte prosjekter motta priser for sin forskning.

Prisoverrekkelse

Fem håndplukkede prisutdelere skal på vegne av Naturfagsenteret, RENATE, Enova, Kreftforeningen og Ungt Entreprenørskap, dele ut diplomer til vinnerne av årets spesialpriser.

Utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet offentliggjør hvem som stikker av med 2. og 3. plassene i årets konkurranse. Statsråden vil avslutte prisseremonien med å avsløre hvem som får den aller gjeveste prisen - og blir Årets Nysgjerrigper 2005.

Last ned programmet

I tillegg til å gjøre stas på prisvinnerne i Årets Nysgjerrigper 2005, blir det underholdning fra scenen. Elever ved Lutvann skole skal danse og synge Regnmakerdansen, og dr.scient-student Magnus Dehli Vigeland skal vise oss sirkusvitenskap på scenen. Og ikke nok med det - Lars Kristian Flemmen fra Puggandplay på NRK 1 skal være konferansier, og passe på at alle har det bra så lenge prisseremonien varer.

Du kan laste ned programmet fra nysgjerrigper.no i pdf-format!

Åpent for alle

Arrangementet foregår ved Norsk Teknisk Museum i Oslo. Prisseremonien begynner klokken 1100 og varer fram til cirka kl. 1200. Nysgjerrigper kan ikke love sitteplasser til alle, men arrangementet er åpent for store og små nysgjerrigperer.

Det er mulig å ta bilder under prisutdelingen, og pressen har anledning til å møte vinnerne i den etterfølgende halvtimen.